söndag 23 december 2012

Piccadilly


Innan jag aaker ivaeg paa jul ledighet i Sverige saa begav jag mig in till Oxford Street. Jag fann inte det jag soekte efter paa HMV, sa jag gick vidare till John Lewis. Tanken var att jag skulle koepa en sista sak, men koen var saa laang paa Waitrose, saa jag gav upp den tanken. Istaellet strosade jag runt en laang stund innan jag satte mig i en liten park foer att aata min sandwich som jag koept tidigare. Det var en behaglig plats, och bara ett stenkast fraan Regent Street.
Julbelysningen detta aaret var inte lika intressant som foregaende aar, men det saag aendaa vackert ut, nu naer vaedret var mulet.

Efter det saa gick jag ner till Piccadilly och Trocadero daer jag koepte mig en ny mugg paa TokyoToys innan jag begav mig av mot Jermyn Street. Jag slank in paa Japan Centre innan dess, men fann inget av intresse saa jag laemnade butiken. Paa Jermyn Street kaendes det  som att forflytta sig till en annan tid och plats. Manga av butikerna har funnits daer laenge och de har kunskap, som maanga av dagens kedjor totalt saknar. Om jag vill koepa mig en kostym gaar man till en som ar specialiserad paa det och inte H&M. Jag ar inte mycket foer slit och slaeng mode. Kvalitet framfoer kvantitet. Det finns en del intressanta shopping arkader daer ocksa med butiker som satsar pa kvalitet. Inte foer min plaanbok, men kul att titta i skyltfoenstren. Fortnum & Mason som laag i naerheten hade som vanligt en smakfull julskyltning. Jag gick in och vandrade runt paa de olika vaaningarna. Det aer inget jag goer saa ofta, men det var trevligt. Den sista platsen jag besoekte var Hatchards daer jag kollade runt i boecker ett laangt tag aenda till staengingsdags daa jag begav mig hem. Jag passerade Ritz Hotel innan jag gick ner till tunnelbanan vid Green Park.
Nu blir det en paus i bloggen till efter nyar. God Jul och Gott Nytt 2013!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar