måndag 17 september 2012

Camden Town

Idag har jag varit i Camden Town. Det ar London's alternativa scen med intressanta butiker, restauranger och olika staellen foer att lyssna pa som t ex The Roundhouse, som jaag saag igaar i Chalk Farm. Camden ligger inte laangt ifraan Chalk Farm.

Jag boerjade dagen med att inhandla en sandwich for senare aatning i Primrose Hill. Men forst boerjade jag med att besoeka Camden och kollade in en riktigt bra butik som var specialisered pa serier, i bokformat och tidningsformat. Naer jag har lite mer pengar kanske jag koeper nagot daar. Det var trevlig personal som jobbade daar ocksa. Inverness Street Market hade en del trevliga restauranger som ar vaerda att besoeka vid ett annat tillfaelle. Camden har maenga marknader bland annat Stables Market som jag antar av namnet var en haestmarknad forr. Det saljs ju mycket krims krams pa sadana marknader, men det finns aeven tillfaelle att aeta intressant mat.  Jag besoekte de olika marknaderna foer maanga aar sedan naar jag hade en svensk kompis som gillade marknaderna i London.

Camden ar vael lite speciell just foer att markaderna straecker sig oever en stor yta. Daar saeldes aeven min favorit Churros och till ett billigare pris an daar jag inhandlande den senast vid Tate Modern. Jag promenerade runt en laang stund innan jag kaende att nu var det dags att ga till parken och for att inta min sandwich. Paa vagen dit gick jag laengs en vaeltrafikerad vaeg med vackra villor doljda bakom buskage och grindar. London Zoo och Regent's Park ligger mittemot saa huspriserna aar nog hoega trots trafiken. I parken satte jag mig ner och aat sandwichen. Vaedret var lite mer muligt idag. En hund kom och luktade daar jag satt. Jag antar att han ville ha min sandwich, men jag goemde den nar aagaren till hunden varnade att hans hund skulle ta den om man inte saag up! Nej, den sandwichen skulle han inte faa. Den var foer god att ge till en hund :).

Nej, den sandwichen skulle han inte faa. Den var foer god att ge till en hund :).Jag satt daer en laang stund tills det boerjade bli kallare och begav mig tillbaka. Paa vaegen tillbaks bestaemnde jag mig for att gaa laengs Regent's Canal, vilket var betydligt trevligare an promenaden till parken. Lite mindre trafik (om man bortser fraan cyklisterna som koerde som om det vore ett race). Laengs floden ligger vackra Regency-byggnader. Det vore inte helt fel att bo daer. En svan trodde jag hade mat, men det var baara paasen jag hade kameran i. Butikerna och marknaderna i Camden boerjade staenga saa jag begav mig hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar